Iznajmljivanje i prodaja pomagala

Invalidskih kolica, bolesničkih kreveta, antidekubit madraca, hodalica, toaletnih stolica, princeza
Prvi u Srbiji od 2007. godine
Iznajmljivanje i prodaja pomagala

Iznajmljivanje i prodaja pomagala

Kada je 2007. Godine osnovan Handycab, ideja vodilja nam je bila da Handycab bude zaokružen system pomoći I podrške osobama otežanog kretanja.  U skladu sa tom idejom, da ljudima koji već koriste usluge našeg sanitetskog prevoza ponudimo još jedan vid pomoći, započeli smo iznajmljivanje svih vrsta pomagala teškopokretnim osobama.  

Šta iznajmljujemo/rentiramo?

Mehanička invalidska kolica

različitih modela I širina u zavisnosti od potreba I težine korisnika. Sva kolica su isključivo nemačkih   proizvođača, sa svim neophodnim sertifikatima Eu o bezbednosti, lako sklopiva, izrađena od lakih materijala,  sa punim gumama (bez naduvavanja) , sa skidanjem točkova na dugme radi lakšeg transporta kolima, autobusom…Ukoliko su Vam potrebna kolica za šetnju, izlazak u prirodu isl-napomenite nam to! Obezbedićemo Vam kolica sa kočnicama na rukohvatima I zaštitom protiv prevrtanja!Sva kolica su dezinfikovana I dubinski oprana nakon povrata od strane  prethodnog korisnika I drugi put pri Vašem preuzimanju.Sva kolica su u savršenom estetskom I funkcionalnom stanju jer se nakon godinu dana korišćenja povlače iz upotrebe I zamenjuju novima. I      

Invalidska kolica možete iznajmiti na

 1. Tri dana po ceni od 1.000,00din
 2. nedelju dana po ceni od 2.000,00 din ili
 3. mesec dana I duže po ceni od 4.000,00 din/mesec

Po kolica možete doći kod nas ili ukoliko nemate  tu mogućnost možemo Vam ih doneti I mi po ceni od 500 din za užu teritoriju Novog Sada. Isti princip važi I za povrat  invalidskih kolica. Plaćanje je unapred, a ukoliko produžavate zakup, dovoljno je da nas nazovete  I uplatite zakup na naš račun. Prilikom preuzimanja invalidskih kolica rado ćemo Vam ukratko objasniti kako se koriste, šta smete, a šta ne smete raditi sa njima I sl.

NOVO-jedini u Srbiji nudimo mogućnost da invalidska kolica otkupite! Ukoliko ste iznajmili invalidska kolica kod nas I zadovoljni ste kvalitetom I modelom, imate mogućnost da  nakon dan, tri dana ili sedam  dana(u zavisnosti od opcije dužine iznajmljivanja)Od preuzimanja, kupite predmetna invalidska kolica ,pri čemu Vam  iznos plaćen za rentiranje/iznajmljivanje ulazi u prodajnu cenu!

Recipročne aluminijumske sklopive hodalice

 •  Hodalica je pomagalo za osobe sa nesigurnim I otežanim hodom.
 • Centralno dugme lagano otvara i zatvara hodalicu. Poprečna šipka obezbeđuje dodatnu sigurnost i omogućava dodatnu fleksibilnost za ustajanje u uspravan polož.
 • Dizajnirane su za korišćenje preko toaletne šolje.
 • Svaka strana rama se dodatno pomera prateći korak korisnika, tako dajući kompletnu stabilnost, maximum slobodu kretanja.
 • Kompaktna građa omogućava sigurnost i stabilnost uz minimalnu težinu.
 • Fiksnu hodalicu prilikom koraka treba podignuti i pomeriti napred pružajući tako potpunu stabilnost i maksimalnu slobodu pokreta.
 • Hodalica ima mogućnost podešavanja po visini

Hodalice se iznajmljuju na obračunski period od mesec dana po ceni od 2.000,00. Takođe, hodalicu možemo I isporučiti na Vašu adresu ili je preuzeti po ceni od 500,00 za užu teritoriju grada. Plaćanje je unapred, a ukoliko produžavate zakup, dovoljno je da nas nazovete  I uplatite zakup na naš račun. Prilikom preuzimanja hodalice,  rado  ćemo Vam ukratko objasniti kako se koriste, šta smete, a šta ne smete raditi sa njima I sl. !Sve hodalice su dezinfikovane nakon povrata od strane  prethodnog korisnika I drugi put pri Vašem preuzimanju, u savršenom su estetskom I funkcionalnom stanju jer se nakon godinu dana korišćenja povlače iz upotrebe I zamenjuju novima.       

Toaletne stolice (“Princeze”)

Pomagalo namenjeno osobama otežanog kretanja za obavljanje fizioloških potreba ili kupanje. Nije zamena za invalidska kolica I kretanje u njima zbog malih točkova!

 • Izrađena su od čvrstog čelika, hromiranog čeličnog okvira, sa četiri točkića (dva imaju kočnice) koji omogućavaju manju mobilnost.
 • Nasloni za ruke se mogu spustiti i time olakšati transfer korisnika. Papučice za stopala mogu se preklopiti u stranu, ali i potpuno odvojiti od kolica.
 • Toaletna kolica imaju tapaciran naslon i sedište ispod kojega se nalazi plastična podloga sa otvorom, a ispod otvora nalazi se plastična posuda. sa poklopcem koja se lako postavlja i skida.
 • Mogu se upotrebljavati za kupanje.
 • Moguće postavljanje kolica iznad WC šolje.

 Toaletne stolice (princeze) se iznajmljuju na obračunski period od mesec dana po ceni od 3.000,00 din. Takođe, toaletnu stolicu možemo I isporučiti na Vašu adresu ili je preuzeti po ceni od 500,00 za užu teritoriju grada. Plaćanje je unapred, a ukoliko produžavate zakup, dovoljno je da nas nazovete  I uplatite zakup na naš račun. Prilikom preuzimanja toaletne stolice (princeze),  rado  ćemo Vam ukratko objasniti kako se koriste, šta smete, a šta ne smete raditi sa njima I sl. !Sve toaletne stolice su dezinfikovane nakon povrata od strane  prethodnog korisnika I drugi put pri Vašem preuzimanju, u savršenom su estetskom I funkcionalnom stanju jer se nakon godinu dana korišćenja povlače iz upotrebe I zamenjuju novima.  

 NOVO-jedini u Srbiji nudimo mogućnost da toaletnu stolicu otkupite! Ukoliko ste iznajmili toaletnu stolicu kod nas I zadovoljni ste kvalitetom I modelom, imate mogućnost da  nakon do sedam  dana od preuzimanja, kupite predmetnu toaletnu stolicu (princezu) ,pri čemu Vam  iznos plaćen za rentiranje/iznajmljivanje ulazi u prodajnu cenu!

Iznajmljivanje  bolesničkih (bolničkih) kreveta

Kada je priroda bolesti takva da je kretanje otežano ili potpuno onemogućeno, zlatni standard  nege i rehabilitacije predstavlja  elektromotorni bolesnički krevet  sa bezbrojnim mogućnostima podešavanja. Uz pomoć  tri ili četiri elektromotora koji su bešumni i nalaze se ispod kreveta i uz  pomoć daljinske kontrole vrlo lako se podešava položaj koji je najprijatniji bolesniku ili pak olakšava ljudima negu bolesnika.  Savremena medicinska nega danas je nezamisliva bez kreveta koji omogućavaju pozicioniranje pacijenata u više položaja bez obzira da li je u pitanju visina celog kreveta, uzglavlja, karličnog pojasa ili dela kod nogu. Svi kreveti koje kod nas možete iznajmiti-rentirati su modernog dizajna, sa kvalitetnom metalnom podkonstrukcijom , dok su delovi sa kojima bolesnik ima kontakt izrađeni od drveta. Takođe svi naši bolesnički-bolnički kreveti koji se iznajmljuju-rentiraju imaju četiri točka sa kočnicama radi lakšeg pristupa pacijentu,  četiri patentirane stranice  koje se mogu spustiti I podići, kao  I trapez-ručku za pridizanje pacijenta ili za kačenje infuzije. Uz iznajmljen-rentiran bolesnički krevet od nas ćete dobiti I segmentni vlagootporni  madrac.   Svi bolesnički-bolnički kreveti su dezinfikovani I dubinski oprani nakon povrata od strane  prethodnog korisnika I drugi put pri Vašem preuzimanju I svi su u savršenom estetskom I funkcionalnom stanju jer se nakon godinu dana korišćenja povlače iz upotrebe I zamenjuju novima.

Bolesnički-bolnički kreveti se iznajmljuju-rentiraju na mesec dana (obračunski period-započet mesec) I to po ceni od 9.500,00 din. Ukoliko želite da Vam mi donesemo I montiramo bolesnički-bolnički krevet, ta usluga na užoj teritoriji grada košta 2.000,00 koliko I demontaža I odnošenje. Podrazumeva se da će Vam naša ekipa pri donošenju bolesničkog kreveta pružiti I uputstva za upotrebu.

Kod stanja potpune nepokretnosti pacijenta, a radi prevencije dekubitusa, vrlo je poželjno na bolesnički-bolnički krevet postaviti I kompresioni anti-dekubit madrac koji masažom kože I potkožnog tkiva sprečava pojavu crvenila I kasnijih rana koje mogu biti fatalne! Ukoliko se anti-dekubit  madrac uzima zajedno sa krevetom, cena mesečnog najma je 2.500,00 din. Takođe Vam nudimo nove anti-dekubit dušeke po 9.500,00 dinara što je najniža cena u Srbiji!

NOVO-jedini u Srbiji nudimo mogućnost da iznajmljeni bolesnički-bolnički krevet otkupite! Ukoliko ste iznajmili krevet kod nas I zadovoljni ste kvalitetom I modelom, imate mogućnost da  nakon do sedam  dana od preuzimanja, kupite predmetni krevet ,pri čemu Vam  iznos plaćen za rentiranje/iznajmljivanje ulazi u prodajnu cenu!

 

IZNAJMLJIVANJE  ANTI-DEKUBIT MADRACA

Dekubiti su oštećenja na koži u vidu rana, koja nastaju usled mnogo faktora poput: neravnomernog pritiska, trenja, vlažnosti kože, istezanja, itd. Mogu nastati na svim delovima tela, a najčešće u predelu koštanih prominencija poput karlice, laktova, kolena, skočnih zglobova ili peta. Iako je lečenje dekubita u ranim fazama moguće, njihov tretman kod starijih osoba, znatno je otežan. Neblagovremen pristup u lečenju dekubita vrlo često može dovesti i do fatalnog ishoda.

Ipak, sve češći pristup jeste prevencija, a ne lečenje. Prevencija se postiže blagovremenom upotrebom antidekubitalnih dušeka, , kako bi se telo korisnika rasteretilo pritiska u najvećoj mogućoj meri i time sprečila pojava dekubita. Kod nas možete iznajmiti-rentirati kompresioni anti-dekubit dušek.

 Antidekubit dušek sa kompresorom je naddušek sa promenljivom raspodelom pritiska.

Namenjen je za osnovnu negu korisnika koji duže vremena provodi u krevetu.

Dušek je izrađen u jednom komadu sa oko 130 međusobno povezanih ćelija koje naizmeničnim punjenjem-pražnjenjem vazduha  iz kompresora koji je konstantno uključen, masiraju kožu I potkožna tkiva sprečavajući pojavu crvenila I rana.

 Kompresor je izrazito tih i ne proizvodi vibracije, na sebi ima dugme  za nameštanje stepena  udobnosti, kao i zakačke koje odgovaraju bilo kojoj vrsti okvira bolesničkog kreveta. Potrošnja struje je minimalna.  Neprestano, vazdušne ćelije se segmentalno naduvavaju i izduvavaju, čime se izbegava stalni pritisak na ista tkiva i stimuliše se cirkulacija krvi.

Dimenzije dušeka su 196 x 86 x 6,4 cm

Anti-dekubit madraci se iznajmljuju na obračunski period od mesec dana po ceni od 3.000,00 din. Takođe, anti-dekubit madrac (dušek) možemo I isporučiti na Vašu adresu ili je preuzeti po ceni od 500,00 za užu teritoriju grada. Plaćanje je unapred, a ukoliko produžavate zakup, dovoljno je da nas nazovete  I uplatite zakup na naš račun. Prilikom preuzimanja anti-dekubit dušeka,  rado  ćemo Vam ukratko objasniti kako se koriste, šta smete, a šta ne smete raditi sa njima I sl. !Svi anti-dekubit dušeci su dezinfikovane nakon povrata od strane  prethodnog korisnika I drugi put pri Vašem preuzimanju, u savršenom su estetskom I funkcionalnom stanju jer se nakon godinu dana korišćenja povlače iz upotrebe I zamenjuju novima.

NOVO-jedini u Srbiji nudimo mogućnost da anti-dekubit otkupite! Ukoliko ste iznajmili anti-dekubit dušek kod nas I zadovoljni ste kvalitetom I modelom, imate mogućnost da  nakon do sedam  dana od preuzimanja, kupite predmetni dušek ,pri čemu Vam  iznos plaćen za rentiranje/iznajmljivanje ulazi u prodajnu cenu! Takođe Vam nudimo nove anti-dekubit dušeke po 8.500,00 dinara što je najniža cena u Srbiji!