Sanitetski prevoz nepokretnih i ležećih osoba

Mi smo prvo preduzeće u Srbiji čija je osnovna delatnost sanitetski prevoz
Prvi u Srbiji od 2007. godine
Sanitetski prevoz pacijenata

Sanitetski prevoz pacijenata

Support NS-Handycab je prvo preduzeće u Srbiji registrovano  za prevoz osoba otežanog ili onemogućenog kretanja.  Nakon deset godina u „državnom“ zdravstvu i od 2007. God u Handycab-u trudimo se da profesionalizam bude osnov svakog posla koji radimo. Mogli bi smo (kao drugi) da Vam pričamo o vozilima, nosilima, radnom vremenu i sl...Naravno da je bitno imati odlična vozila i opremu-to se i kod nas podrazumeva, ali smatramo da je ipak najbitnije reći da je ČOVEK KOD NAS NA PRVOM MESTU!

Svaki pacijent i svaki prevoz su „priča za sebe“ sa svojim potrebama, željama, nadama i strahovima. Za ovih  16 godina obavili  smo preko 25.000 prevoza-vozili smo po Novom Sadu, po Srbiji, obišli čitavu Evropu i „parčence“ Azije...veselili se sa našim pacijentima na krštenjima i svadbama, pokušavali da objasnimo rezultate sa raznoraznih dijagnostika, da „prevedemo“ lekarske rećenice sa pregleda, ali i tugovali zajedno sa Vama posle loših vesti...i niko nije hvalio naša nosila ili brzo vozilo već uvek i isključivo  su reči bile „Do neba hvala onom malom tehničaru“ ili “Da nije njega ne bih ništa uradio“, ili „Ala onaj gospodin dobro vozi!“. Da-reč je o medicinskom tehničaru čiji je posao da Vi udobno i na medicinski jedini pravi način u skladu sa prirodom Vaše bolesti stignete od Vašeg kreveta nazad u njega i o vozaču-profesionalcu čiji je zadatak da to na bezbedan i brz način obavi.

Možemo Vam zakazati dijagnostiku ili pregled tamo gde Vi želite ili gde mi znamo da ste i njima bitni, sačekaćemo sa Vama ukoliko  je to potrebno, ili Vam ostaviti invalidska kolica dok su Vam neophodna ukoliko je zadržavanje duže. ..želimo da Vam pomognemo sve što možemo jer shvatamo koliko Vam je Vaša bolest teška. Iz istog razloga smo pored pomenutog prevoza pacijenata obezbedili i iznajmljivanje bolesničkih kreveta, invalidskih kolica i svega drugog  kako bi Vama bilo lakše...

Zato smatramo da je ČOVEK  najbitniji-i u našoj firmi, i Vi kao pacijent. Iz istog razloga kod nas ne  možete zakazati prevoz putem sajta, već ISKLJUČIVO telefonskim pozivom jer samo tako možemo biti sigurni da smo razumeli Vaše potrebe i da ćete nakon našeg prevoza biti zadovoljni i svima pričati o nama! Da, da ne zaboravim-javite nam se po nekad kao što to mnogi čine, samo da čujemo kako ste i da li ima nekih novosti...pa makar Vam i ne trebali.

PREVOZ OSOBA OTEŽANOG ILI POTPUNO ONEMOGUĆENOG KRETANJA /PACIJENATA/

Lokacijski posmatrano, prevoz osoba otežanog kretanja-pacijenata može biti podeljen u tri grupe:

PREVOZ PACIJENTA U NOVOM SADU

U skladu sa Vašim potrebama, prevoz u lokalu može biti u jednom pravcu (prijem u zdravstvenu ustanovu, smeštaj u gerontološki dom, preseljenje...) ili u oba pravca tj sa povratkom. To su najčešće prevozi kod lekara na pregled, kontrolu, dijagnostiku ili ono što je nama draže-u posetu deci ili prijateljima. Bez obzira, obaveza ekipe je da pacijenta preuzme iz stolice, kreveta... i nakon obavljenog prevoza ga tu i vrati ili smesti na traženo mesto.

 Koji god da je razlog, postoje još dve opcije-da ekipa ostaje sa Vama ili da nakon obavljenog posla pozovete naš dežurni telefon da kolege dođu po Vas. Jedini izuzetak je ukoliko pacijent MORA da se transportuje na strečeru (nosilima) i tada ekipa ostaje sa Vama jer ipak (morate se složiti) potrebna je posebna obuka za rukovanje takvom opremom da ne bi smo došli u situaciju da Vašeg najmilijeg „istovarite“ jednim potezom ruke. Ukoliko pacijent može da sedi, rado ćemo Vam ostaviti naša invalidska kolica svo potrebno vreme unutar tog prevoza. Ukoliko je zadržavanje duže  od tog jednog dana, kolica možete kod nas i iznajmiti na željeni period.

Iskreno, naši korisnici se radije opredeljuju za opciju da ekipa ostane sa njima jer znaju da će medicinski tehničar biti prisutan da pomogne ukoliko pacijent treba da pređe na krevet za pregled ili na rtg i sl...ili će pomoći da se završi papirologija i pregled što brže obavi.

Kako bi smo Vam olakšali „logistiku“ uvek nas možete nazvati, reći u koju ordinaciju/zdravstvenu ustanovu pacijent treba da ide i zbog čega, a mi ćemo umesto Vas uskladiti naše i njihove termine i to Vam javiti.

Posebno napominjemo da naša usluga podrazumeva i  konstantno prisustvo KLINIČKOG MEDICINSKOG TEHNIČARA  (ne „pratioca“  nepoznate stručnosti) čiji je posao da u startu proceni koji vid transporta najviše odgovara zdravstvenom stanju pacijenta (sedeći ili ležeći), kao i da tokom kompletnog prevoza bude tu za sve potrebe pacijenta.

Vozilom saniteta upravlja ISKLJUČIVO profesionalni vozač.

Prisustvo lekara anesteziologa ili specijaliste urgentne medicine prilikom prevoza u lokalu postoji kao opcija u ređim slučajevima.

Prevozi sa unapred poznatim vremenom (zakazani u zdravstvenoj ustanovi) se unapred zakazuju na poznate telefone, dok za iznenadne (nenajavljene prevoze) izlazimo u susret u skladu sa trenutnom raspoloživosti vozila i ekipa.

PREVOZ PACIJENTA U SRBIJI

Kao i kod prevoza u lokalu i prevoz nepokretne osobe-pacijenta u Srbiji može biti u jednom pravcu (prevoz u banju, lečenje, preseljenje...) ili prevoz u oba pravca, sa povratkom u slučaju kada se ide u drugo mesto na dijagnostiku, pregled i sl...Po pravili, prevoz u oba pravca podrazumeva i zadržavanje ekipe koliko god je to potrebno jer je mnogo jeftinije platiti zadržavanje po satu nego ponovni dolazak ekipe po pacijenta pogotovo ukoliko je udaljenost veća.

Podrazumeva se da i u ovom slučaju vozilom upravlja ISKLJUČIVO vozač-profesionalac sa dugogodišnjim iskustvom.

 Naša usluga prevoza pacijenta u Srbiji podrazumeva i  konstantno prisustvo KLINIČKOG MEDICINSKOG TEHNIČARA  (ne „pratioca“  nepoznate stručnosti) čiji je posao da u startu proceni koji vid transporta najviše odgovara zdravstvenom stanju pacijenta (sedeći ili ležeći), kao i da tokom kompletnog prevoza bude tu za sve potrebe pacijenta.

Prisustvo lekara anesteziologa ili lekara urgentne medicine obezbeđujemo ukoliko to unapred zatražite od nas i u slučaju takvog angažovanja obavezni ste pre prevoza  da nam omogućite uvid u osnovnu medicinsku dokumentaciju pacijenta. Molimo Vas da takav zahtev uvažite i razumete jer je to svima u najboljem interesu, a naročito pacijentu.  Takođe, u slučaju premeštaja pacijenta iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, pacijent MORA imati dozvolu (mišljenje)  za transport ordinirajućeg lekara iz ustanove iz koje se vozi. Zadržavamo diskreciono pravo da odbijemo transport pacijenta ukoliko medicinski tehničar pri polasku smatra da je zdravstveno stanje pacijenta takvo da bi transport  bez lekarske pratnje bio rizik po život pacijenta odnosno da bi lateralni ishod bio vrlo moguć.

Prilikom prevoza pacijenta u Srbiji, u vozilu ima mesta za još jednog srodnika-pratioca.

Vozila za prevoz pacijenta u Srbiji opremljena su svim neophodnim sistemima i aparatima za zdravstveno bezbedan transport-sistem za kiseoničku potporu, pacijent-monitorom na kome se u svakom momentu ima uvid u opšte stanje i vitalne funkcije pacijenta-rad srca (ekg), krvni pritisak,  koncentraciju kiseonika u telu (SpO2), telesnu temperaturu, disajne funkcije itd, potom aspiratorom, defibrilatorom ...Opremljene medicinske torbe i ampularijumi se podrazumevaju. Sve navedeno koristi se ISKLJUČIVO uz prisustvo lekara!

 Možda ništa od ovog neće trebati Vašem pacijentu pri polasku, ali šta ako zatreba tokom transporta? Zato unapred, pre bilo kakvog prevoza, razmislite u koga možete imati poverenja da će biti spreman i na neočekivano i da li je par stotina (ili hiljada) dinara razlike u ceni vredno života Vašeg najdražeg?!

PREVOZ PACIJENTA-NEPOKRETNE OSOBE VAN GRANICA SRBIJE /INOSTRANSTVO

Po pravilu, ova vrsta usluge podrazumeva prevoz u jednom pravcu i to vrlo često na udaljenostima preko 1000 km. Zbog ozbiljne organizacije za ovakav transport  OBAVEZNO  je zakazivanje unapred (osim za prevoze u susedne zemlje) kako zbog  organizacije ekipa tako i zbog  najave na granicama za prioritetni prelazak itd...Cilj nam je da neko Vaš najmiliji brzo i sigurno stigne na odredište i zbog toga prevoz van granica Srbije najčešće obavljeju dva vozača profesionalca koji se smenjuju i tako se manje vremena gubi u pauzama. U slučaju da se pacijent vozi iz inostranstva u Srbiju, ekipe kreću na put dan ranije kako bi imale noć odmora i tek onda krenule sa pacijentom na put nazad.

Naša usluga prevoza pacijenta u/iz inostranstva podrazumeva  konstantno prisustvo KLINIČKOG MEDICINSKOG TEHNIČARA  (ne „pratioca“  nepoznate stručnosti) čiji je posao da tokom kompletnog prevoza bude tu za sve potrebe pacijenta.

Prevoz  pacijenta van granica Srbije obavljamo isključivo tako što pacijent leži na strečeru/nosilima pre svega zbog bezbednosti i velikih brzina, a potom i zbog potrebnog medicinskog praćenja vitalnih funkcija, evenualne hitne intervencije medicinske ekipe, ali i presvlačenja i sl.

Prisustvo lekara anesteziologa ili lekara urgentne medicine obezbeđujemo ukoliko to unapred zatražite od nas i u slučaju takvog angažovanja obavezni ste pre prevoza  da nam omogućite uvid u osnovnu medicinsku dokumentaciju pacijenta. Molimo Vas da takav zahtev uvažite i razumete jer je to svima u najboljem interesu, a naročito pacijentu.  Takođe, u slučaju premeštaja pacijenta iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, pacijent MORA imati dozvolu (mišljenje)  za transport ordinirajućeg lekara iz ustanove iz koje se vozi. Zadržavamo diskreciono pravo da odbijemo transport pacijenta ukoliko medicinski tehničar pri polasku smatra da je zdravstveno stanje pacijenta takvo da bi transport  bez lekarske pratnje bio rizik po život pacijenta odnosno da bi lateralni ishod bio vrlo moguć.

Vozila za prevoz pacijenta u Srbiji opremljena su svim neophodnim sistemima i aparatima za zdravstveno bezbedan transport-sistem za kiseoničku potporu, pacijent-monitorom na kome se u svakom momentu ima uvid u opšte stanje i vitalne funkcije pacijenta-rad srca (ekg), krvni pritisak,  koncentraciju kiseonika u telu (SpO2), telesnu temperaturu, disajne funkcije itd, potom aspiratorom, defibrilatorom ...Opremljene medicinske torbe i ampularijumi se podrazumevaju. Sve navedeno koristi se ISKLJUČIVO uz prisustvo lekara!

Možda ništa od ovog neće trebati Vašem pacijentu pri polasku, ali šta ako zatreba tokom transporta? Zato unapred, pre bilo kakvog prevoza, razmislite u koga možete imati poverenja da će biti spreman i na neočekivano i da li je par stotina (ili hiljada) dinara razlike u ceni vredno života Vašeg najdražeg?!

U slučaju da je udaljenost veća i da idu dva vozača, u vozilu ima mesta za jednog srodnika-pratioca.